utorak, 18. rujna 2012.

Krumpir na grčki (Greek Style Potatoes) i rolice od vinove loze sa rižom

My big fat greek...lunch?
Krumpir na grčki je jedan recept koji sam odlučila isprobati u zadnji tren. Naumila sam peći krumpir u pećnici sa limunom pa mi je google izbacio ovo. Rekoh, idem probat i pretvoriti cijeli dan u jedan grčki obrok. Ono što je nekako tipično grčki je puno limunovog soka. Maslinovo ulje i origano ni ne računam. Rolice od vinove loze su iz Lidla, ostaci grčkog tjedna i nisu uopće loše za razliku od svega ostalog spakiranog na grčki.

Krumpir na grčki:

6 krumpira
sok od 2 limuna
pola šalice maslinovog ulja
četvrtina povrtne kocke rastopljena u pola šalice vruće vode
začini: žličica soli, pola žličice crnog papra, žličica češnjaka u prahu, žličica origana

Krumpir oguliti te narezati na ploške. Ja sam ih potom pofurila vrućom vodom da  se malo raskuhaju, nekako nemam vjere u pečenje krumpira u pećnici. U posudi izmiješati preostale sastojke, te umiješati krumpir u to da se dobro nasafta. Prebaciti krumpir u pekač na papir za pečenje, te preliti ostatkom začina. Peći oko sat, sat i pol na 180°C.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Bravo! Uz grčku glazbu i ples sve je ukusno! :-)