nedjelja, 16. rujna 2012.

Veganska pizza sa lukom, tofuom i ostacima iz hladnjaka

Jesensko čišćenje doma i hladnjaka. Em je petak, em je ovakvo šugavo (13°C) vrijeme, pa da se čovjek i još nečemu veseli (osim petku). Moram priznat da mi je pečenje pizza već postalo takva rutina da jedva i pogledam recept. No umjesto linka evo ga opet:

TIJESTO
2 šalice brašna od pira
1 prašak za pecivo
2/3 šalice mineralne vode
sol, ružmarin
Izmiješati i rastegnuti na papir za pečenje

NADJEVI:
ostatak domaćeg kečapa
passata + sol + origano
5 šnita dimljenog tofua
gljive iz konzerve
tikvice iz ulja
luk na kolutiće
alnatura peso genovese
alnatura streichcreme
nešto sira od tapioke

Sve pobacati gore (gljive i tofu sakriti u umak od passate) te peći 20 minuta na 250°C. Uživati u toploj šarenoj pizzi u ovaj hladan i tmuran dan.

Nema komentara: