subota, 1. rujna 2012.

Bijeli grah (butterbean) sa rezancima

Evo malo kineske kuhinje u prehrani. Mislim to nije tipično kinesko jelo ali podsjeća na kineska jer em ide povrtna kocka (sa pojačivačem okusa - MSGom koji je osnova kineske kuhinje), em se rezanci raskuhaju (oni imaju te neke bijele tanke rezance koji se lako raskuhaju), em je pikantno. Tako da nije sve na marokanski ili indijski način he he

U ovaj recept mora ići bijeli grah radi specifičnog laganog okusa koji se fino slaže sa tjesteninom. Znam o čemu pričam jer sam probala isto ovo raditi i sa smeđim grahom i nije to to.

* konzerva bijelog graha
* špageti No3 od durum brašna
* pola povrtne kocke
* sol, papar

Grah se stavi u posudu te se doda vode da bude do vrha, špageti pretrgani na polovicu i ubaci se pola povrtne kocke, te se sve prokuha jedno desetak minuta.

Nema komentara: