Pa da isprobam i to integralno zobeno brašno. Piše da je to vrlo zrnato i teško brašno i da treba staviti cijeli prašak za pecivo u šalicu zobenog brašna da bi se ono uspjelo dići. Za početak sam odlučila miješati zobeno i pirovo brašno da uopće vidim okus.
TIJESTO:
1 šalica pirovog brašna
1 šalica zobenog brašna
1 prašak za pecivo
malo ulja
sol, ružmarin
Sve izmiješati u srednje tvrdo tijesto te pokriti pekač
KEČAP:
100 gr koncentratat od rajčice
1 žlica limunovog soka
1 žlica vrhom puna smeđeg šećera
4 žlice vode
Sve izmiješati te namazati tijesto
NADJEV:
Ostaci grčkog tjedna - patliđani u rajčici (raspadnuti patliđani u kiselišu)
sir od tapioke
4 sušene rajčice - namočene (pola sata u vrućoj vodi) i narezane na tanko
Sve zajedno peći 20 minuta na 250°C. Rezultat je i više nego odličan. Zobeno brašno je izuzetno fino i puno je bolje tijesto ispalo nego kad je samo pirovo. Prilično se diglo tijesto dakle nije baš tako "teško" a okus je definitivno bolji. Sušene rajčice poprime neki polu-izgoreni okus koji je teško opisati ali je fini. Sve u svemu jedna od boljih pizza. Samo joj fali ananas gore.
TIJESTO:
1 šalica pirovog brašna
1 šalica zobenog brašna
1 prašak za pecivo
malo ulja
sol, ružmarin
Sve izmiješati u srednje tvrdo tijesto te pokriti pekač
KEČAP:
100 gr koncentratat od rajčice
1 žlica limunovog soka
1 žlica vrhom puna smeđeg šećera
4 žlice vode
Sve izmiješati te namazati tijesto
NADJEV:
Ostaci grčkog tjedna - patliđani u rajčici (raspadnuti patliđani u kiselišu)
sir od tapioke
4 sušene rajčice - namočene (pola sata u vrućoj vodi) i narezane na tanko
Sve zajedno peći 20 minuta na 250°C. Rezultat je i više nego odličan. Zobeno brašno je izuzetno fino i puno je bolje tijesto ispalo nego kad je samo pirovo. Prilično se diglo tijesto dakle nije baš tako "teško" a okus je definitivno bolji. Sušene rajčice poprime neki polu-izgoreni okus koji je teško opisati ali je fini. Sve u svemu jedna od boljih pizza. Samo joj fali ananas gore.
Nema komentara:
Objavi komentar