subota, 1. rujna 2012.

Veganski roštilj

kad zagara povrće....i voće


Naravno da je moguće imati vegansku roštiljadu. I to ne bilo kakvu. Takvu da se čovjek mam udeblja 5 kila od 2 tanjura sa roštilja. U ovom postu ću ujediniti saznjanja sa 3 roštiljade, ono što je jako fino, i ono što treba izbjeći.

FINO:
voće:
banane roštiljane u kori - dok ne pocrne ko crnci - pun pogodak
svježi ananas u umaku od limuna, papra i meda(agavinog sirupa) - bolje od svake čokolade

povrće:
nitijedno

ostalo:
sojini medaljoni marinirani u limunu i aglio&olio umaku(ako su medaljoni adventovi, encijanovi nisu dobri za  
                           roštiljadu jer su premalo spužvasti)
tofu kobasice (koje za sastav imaju isključivo tofu i pakirane su u plastičnom omotu - pojedinačno)- treba ih 
                           zvati roštiljke
šampinjoni - jednostavno a ščvrlje se savršeno

NEFINO:
tofu - i to neki sa povrćem - bio je prekiseli i čudan
mini rajčice (naši prodaju pod cherry a 3x su veće, svašta) - ispadne kuhani paradajz-fuj
tikvice - užas živi, neopisivo, šteta tikvica

Tako da se nemože reći da vegan nema kaj jesti na roštiljadi. Čak i najzagriženiji vegani nemogu prigovarati banani u kori kad koru ogule i bace, iovako ionako.



1 komentar:

Valeria Zeman kaže...

Istina, može se naći i za vegane ponešto sa roštilja
, samo treba malo razmisliti, a i recepata ima po raznim portalima, blogovima, kuharicama, itd