nedjelja, 30. rujna 2012.

Karamelizirani sojini medaljoni u umaku od sušenih rajčica i jabuka sa prosom


Opet nedjelja dakle soja. Roštilj otpada jer otkako su ptice otišle na jug, muhe mi mira nedaju. Ovo je inače recept za svinjetinu, al soja je prirodno slatka i normalno da je ovo recept i za soju.

6 sojinih medaljona
šaka sušenih rajčica
4 žlice smeđeg šećera
2 žličice slatke crvene paprike
jabuka
sol, ulje
proso ili kus kus

Sojine medaljone skuhati te dobro ocijediti. Sušene rajčice namočiti u vrućoj vodi na 30 minuta da otpuste. Šećer i papriku dobro izmiješati te utrljavati medaljon po medaljon da budu dobro pokriveni smjesom. Ugrijati vrlo malo ulja i peći medaljone sa svake strane oko minutu da se šećer karamelizira. Jabuku oguliti te narezati na kockice, sušenu rajčicu narezati na vrlo sitno. Kad su medaljoni pečeni, izvaditi ih na tanjur (ne na papir, vrlo su ljepljivi) te u ulje ubaciti rajčicu i jabuku i kratko propirjati te preliti preko medaljona. Poslužiti uz proso ili kus kus.

Nema komentara: