Dugo već tražim dostojnu zamjenu za instant puding, zapravo otkako više nesmijem standardni. Nisam luda za pudinzima ali treba priznati, lijepo je nešto toplo strpati u sebe, pogotovo dugo u noć, u zimsklu hladnu noć kakve nam se sad spremaju. I našla sam ga. Recept je savršen. Oni kupovni sojini pudinzi se mogu samostalno katapultirati u svemir pred ovim. (I morali bi se ti kuhani kartoni jedni).
1 šalica biljnog mlijeka (rižino ili bademovo)
1 žlica vrhom puna brašna od riže
1 žlica vrhom puna šećera u prahu
1 žličica maslaca od badema ili lješnjaka
1 šaka pistacija sitno sjeckanih
par kapi arome vanilije
Sve zajedno prokuhati dok se ne zgusne u kremu (oko 10 minuta). Količina je dovoljna za jednu zdjelicu. Boja je tamna na slici jer sam ja koristila integralno rižino brašno i maslac od lješnjaka. Pistacije mogu biti slane jer će to izvući gorčinu i ostat će samo slatkoća. Puding je sladak, gust i pun komadića za grickanje (pistacije). Čisti užitak
1 šalica biljnog mlijeka (rižino ili bademovo)
1 žlica vrhom puna brašna od riže
1 žlica vrhom puna šećera u prahu
1 žličica maslaca od badema ili lješnjaka
1 šaka pistacija sitno sjeckanih
par kapi arome vanilije
Sve zajedno prokuhati dok se ne zgusne u kremu (oko 10 minuta). Količina je dovoljna za jednu zdjelicu. Boja je tamna na slici jer sam ja koristila integralno rižino brašno i maslac od lješnjaka. Pistacije mogu biti slane jer će to izvući gorčinu i ostat će samo slatkoća. Puding je sladak, gust i pun komadića za grickanje (pistacije). Čisti užitak
Nema komentara:
Objavi komentar