četvrtak, 20. rujna 2012.

Puding od riže (Rice flour pudding)

Dugo već tražim dostojnu zamjenu za instant puding, zapravo otkako više nesmijem standardni. Nisam luda za pudinzima ali treba priznati, lijepo je nešto toplo strpati u sebe, pogotovo dugo u noć, u zimsklu hladnu noć kakve nam se sad spremaju. I našla sam ga. Recept je savršen. Oni kupovni sojini pudinzi se mogu samostalno katapultirati u svemir pred ovim. (I morali bi se ti kuhani kartoni jedni).

1 šalica biljnog mlijeka (rižino ili bademovo)
1 žlica vrhom puna brašna od riže
1 žlica vrhom puna šećera u prahu
1 žličica maslaca od badema ili lješnjaka
1 šaka pistacija sitno sjeckanih
par kapi arome vanilije

Sve zajedno prokuhati dok se ne zgusne u kremu (oko 10 minuta). Količina je dovoljna za jednu zdjelicu. Boja je tamna na slici jer sam ja koristila integralno rižino brašno i maslac od lješnjaka. Pistacije mogu biti slane jer će to izvući gorčinu i ostat će samo slatkoća. Puding je sladak, gust i pun komadića za grickanje (pistacije). Čisti užitak

Nema komentara: