...i ostalim povrćem pri ruci....
Ovo je trebalo biti u petak ali svaki vikend mi je uvijek toliko natrpan da jednostavno nemam vremena i slikati i stavljati na blog. Pa evo, što je bilo u petak. Ovaj puta sam čak uspjela i slikati sve namirnice, da ne bi bilo, nismo znali (k)ajeto.Fali samo lukec koji je već cvrčao na ulju. I lazanje jer je kutija već bila pospremljena, a ovo mi je trebalo.
Postupak je isti kao i kod onih prvih, samo sam masline narezala i stavila u crveni umak, a izostavila sam i papriku jer sam ju zaboravila kupiti. Ali barem imam fotić pa sam ovjekovječila kako izgleda jedna "porcija". Sad ću ubaciti i ostale sličice na blog...a možda i linkovi prorade...
SASTOJCI
ŽUTI UMAK
Sve izmiješati da bude lijepe boje. Šteta trošiti kuzu na ovo.
SASTOJCI
- Barilla lazanje sa špinatom 12 komada
- 1 crveni luk
- passata Podravka 500ml (kad nisu imali Cirio)
- zobeno vrhnje
- Ledo cvjetača zamrznuta
- konzerva šampinjona u salamuri
- konzerva graha
- staklenka antipasti tikvica u začinskom ulju
- Začini: kurkuma, origano, papar, suncokretovo ulje (ne koristiti maslinovo), alnatura streichcreme (Kraüter)
ŽUTI UMAK
- 1/2 zobenog vrhnja
- 1-2 žlice ulja
- malo kurkume
Sve izmiješati da bude lijepe boje. Šteta trošiti kuzu na ovo.
CRVENI UMAK:
- Pasata Podravka
- Origano, papar
- Sitno narezane masline iz ulja
Pola pasate izmiješati sa začinima.Luk nasjeckati na sitno te popržiti na malo ulja te dodati šampinjone zajedno sa tekućinom iz konzerve , grah i prokuhanu cvjetaču, te pirjati dok se ne zgusne. Postaviti jedan red lazanja u pekač 32cm (ne treba stavljati papir za pečenje jer ne zagore i lako se pekač opere. Šteta papira) Namazati žutim umakom, staviti pola smjese povrća, dodati tikvice i pokriti crvenim umakom. Na to dodati još jedan red lazanja, namazati te staviti još jedan red lazanja. Ponovo namazati žutim umakom, dodati hrpice Kraüter Streichcreme i staviti ostatak povrća i tikvice te ponovo zaliti crvenim umakom. Staviti posljednji red lazanja, zaliti preostalim umacima, ukrasiti koncentratom rajčice i staviti peći na 30-40 min na 180°C.
1 komentar:
Nisam probala ovaj put ali vjerujem da je bilo ukusno kao i prošli - prvi put. Bravo! Hoćemo još ... i još. Mljac! :-)
Objavi komentar