Malo istočnjačkog duha u prehrani ali ne onog dalekog već bliskog. Naime, falafel se smatra nacionalnim jelom Izraela i valjda još nekih zemalja. Ja volim reći da je to popularno muslimansko jelo jer se često poslužuje tijekom ramazana, a popularno je i u sve popularnijim kebabnicama. Bilo kako bilo, lako za napraviti, okus pogačica koje se tope u ustima je neopisiv ali bi se ja usudila usporediti ga sa finom čokoladom ili sladoledom. Jedno od onih gurmanskih užitaka. Prema mojem iskustvu vole ga svi koji su ga probali i to čak i mesojelci.
FALAFEL
SASTOJCI:
- 400gr slanutkovog brašna (može i onaj kuhani, pa zgnječeni al ko bi se s tim davio)
- 5 češnjeva češnjaka protisnuti
- 2 žličice praška za pecivo
- 4 žlice brašna od pira (ili drugog brašna sa glutenom)
- luk sitno nasjeckani
- 1 zobeno vrhnje
- 1 žlica koncentrata od rajčice
- 1 žlica slatke mljevene paprike
- 1 žličica crnog papra (nije previše!)
- sjemenke sezama i soli po želji
Broj komentara: 5:
Mljac ... za prste polizati ... malo zalogaja ali vrlo zasitno. Probajte, nećete požaliti ... brzo je gotovo. Uživajte! (:-)
'oću sliku Falafela ... da mi zazubice rasu ... (;-)
Rasu => rasTu (:-)))
Laku noć!
E OVO su praline za mene!!! ;-) Jaaako fiiinooo, potvrđujem iz prve ruke!
Objavi komentar