Danas je bezglutenski dan. Ostalo mi prosa, ostalo mi pasate, ostalo mi tikvica, pa eto, ostaci ostataka i pizza je tu. Sad prije nego me svi napadnu čemu grah na pizzi, grah mora ići sa žitaricama jer je mahunarka. Jedino tako se postiže sklad aminokiselina koje sudjeluju u probavi hrane. Proso nema kompletne aminokiseline. Da nema graha, bila bi leća ili slanutak. Uvijek ih je dobro kombinirati zajedno, posve nebitno koje su....
PROSOPIZZA
Proso zgnječiti i prebaciti u pekač (32cm mi je bilo puno pa nisam cijeli pokrila) i vilicom natisnuti da se napravi sloj oko 1 cm debeli. Ostale sastojke izmiješati zajedno da budu na gusto te preliti preko podloge od prosa, ukrasiti streichcremom i posipati sjemenkama te peći pola sata na 180°C
PROSOPIZZA
- ostaci prosa
- 1/3 antipesto tikvica u začinskom ulju (oko 10ak komada)
- 250ml Cirio Pasate (pola kartona)
- 1 staklenka crvenog graha
- gljive u salamuri (1 mala konzerva ili pola velike)
- Alnatura Streichcreme (kraüter)
- 2 žlice koncentrata rajčice
- origano, kurkuma, kajenski papar, đumbir, sjemenke suncokreta, lana
Proso zgnječiti i prebaciti u pekač (32cm mi je bilo puno pa nisam cijeli pokrila) i vilicom natisnuti da se napravi sloj oko 1 cm debeli. Ostale sastojke izmiješati zajedno da budu na gusto te preliti preko podloge od prosa, ukrasiti streichcremom i posipati sjemenkama te peći pola sata na 180°C
1 komentar:
Fantastična! Preporučujem ju i mladima i starima , sa zubima i bez zubi ... (:-)
Objavi komentar