četvrtak, 17. siječnja 2013.

Hajdinska kaša sa bešamelom

Varijacija brokule sa bešamelom. Da vidim da li paše i u ovoj kombinaciji , i paše. Fino je, kremasto i zasitno a nije opet kaša na luku, što je standard. Pa za promjenu....

hajdina kaša, trećina posude
4 žlice brašna od pira
4 žlice ulja
375ml biljnog mlijeka
1 žlica veganskog parmezana
2 povrtne kocke
malo muškatnog oraščića
(caneloni)

Skuhati hajdinu kašu zajedno sa jednom povrtnom kockom jedno 15 minuta te ocijediti. Na 4 žlice ulja prepržiti brašno, dodati parmezan, te polako dodavati mlijeko. Kad sva voda ispari umiješati kašu, te prema potrebi malo dodati vode. U pekač staviti papir za pečenje, dodati pola smjese (poredati canelone) gore staviti ostatak smjese te zapeči pola sata na 190°C.

Nema komentara: