valjda sam dobro prevela "biscuit". To je zapravo neka vrsta čajnih kolačića, tvrdih ili slojevitih (forneti recimo). Taj recept sam vidjela odavno i htjela sam ga napraviti. Naravno kad sam počela raditi spazila sam da je to zapravo vrsta kruha. Barem po tom receptu po kojem sam radila. S obzirom na temeraturu zapravo je vrsta tijesta za pizzu. I nikako ne odgovara slici sa originala recepta
Ja sam koristila pola smjese za obične, a u drugu polovicu sam stavila proteinski prah konoplje. Dobila sam u oba slučaja izuzetno ljepljivo tijesto koje preporučam obrađivati samo u pekaču na papiru za pečenje, s tim da je ova smjesa sa konopljom bila apsolutno nemoguća za izrezati u bilo kakav oblik pa sam ostavila tako.
Smjesa 1
1 šalica brašna od pira
2 žličice praška za pecivo (pola vrećice)
1 žlica ulja od koštica grožđa ili margarina
pola šalice biljnog mlijeka
malo soli
Smjesa 2
1 šalica brašna od pira
2 žličice praška za pecivo (pola vrećice)
1 žlica proteinskog praha konoplje
1 žlica ulja od koštica grožđa ili margarina
pola šalice biljnog mlijeka
malo soli
Svaku smjesu zasebno izmiješati, prvo suhe sastojke pjenjačom za jaja te onda dodati mokre i žlicom umiješati u vrlo ljepljivo tijesto. Na pekač staviti papir za pečenje, prebaciti smjesu 1 te izrezati oblike. Smjesu 2 prebaciti na papir te izravnati. Peći 15 minuta na 230°C.
Zaključak: ja isto nasjedam na svašta. Slika je od lisnatog a recept je od kruha. Tipičan babski recept. Vidi se da su ameri to pisali. To me podsjeća na one "jednostavne recepte sa malo sastojaka" kad u kolačima koriste gotove smjese za kolače. Mislim to je stvarno "recept". Ah još jedna bezvezna stranica sa receptima. A tak je dobro izgledala. Neznam kaj sam mogla očekivati od stranice koja među 10 najpopularnijih recepata ima zelenu salatu. Pa kome treba recept za to? Uglavnom su ispali vrlo prhki i lagani "anđeli" od smjese br 1 i nije tako loše kao što se čini. Tanka korica koja ih drži na okupu te vrlo pjenasto i prozračno tijesto iznutra. Ipak može proći kao "biscuit". Smjesa br 2 nije postala zelena a ni okus konoplje se ne osjeća previše i mrvi se lagano. Okus pomalo podsjeća na grisine, ali svježe ne one za zube lomiti i nje tako loše. Može se ponuditi gostima uz neki namaz i čaj.
Nema komentara:
Objavi komentar