subota, 26. siječnja 2013.

Brustengo 2


Napokon recept onakav kakav treba biti. Nakon pomnog promišljanja, dobila sam ono što je recept trebao biti već u prvom pokušaju. Dodavanje instant krumpira (ja kupujem onaj u lidlu koji ima 3 vrećice) je doprinjelo zgušnjavanju smjese a da se ne promijeni okus baš ni malo.

pola kile kineskog kupusa
pola kile mladog krumpira
pola vrećice instant krumpira
malo vode ili biljnog mlijeka
2 žličice soli
1 žličica papra
1 žličica češnjaka u prahu
ulje za pečenje, maslinovo ulje

Skuhati krumpir i pretvoriti ga u pire. Na pari prokuhati sitno narezani kineski kupus te umiješati u pire od krumpira. Dodati začine te instant krumpir. Vode ili biljnog mlijeka dodavati prema potrebi, da se dobije gusta smjesa i da instant krumpir više nebude brašnast. Nakon toga malo umiješati rukama te prebaciti na masni papir u pekač i oblikovati u čvrstu smjesu. Na vrhu lagano namazati uljem za pečenje (ne maslinovo) te ubaciti u pećnicu na 200°C 45 minuta, sve dok se na površini ne stvori smeđa korica. Izvaditi iz pećnice te još vruće namazati maslinovim uljem i poslužiti.

Nema komentara: