subota, 21. srpnja 2012.

Zapečene rajčice punjene krastavcima i veganska majoneza

Recept u originalu zvuči da bolje nemože. Rajčice se izdube a smjesa se napravi od majoneze, krastavaca narezanim na kockice i češnjaka te se peče pola sata na 180°C. Nema ničeg lošeg u tome. Osim majoneze. Jer je s jajima. OK, ima omegol koja je veganska majoneza ali sadrži ocat. Dakle ništa od omegola.To je zahtjevalo i vegansku majonezu. Dobro da postoji internet pa "kuhinjski kemičari" mogu razmjenjivati recepte i isprobavati o svome trošku (vremena, živaca, novaca...). Recepti u prilogu. Za sad se peče u pećnici, rezultati će biti kasnije.

3 rajčice izdubiti
1 manji krastavac narezati na kockice
4 češnja češnjaka
đumbir, crni papar, sol
zdjelica veganske majoneze

Izdubljene rajčice puniti smjesom ostalih sastojaka te peći pola sata na 180°C.

Veganska majoneza "Jad i bijeda"

okus ove "majoneze" je tako tužan i žalostan da ako morate an sprovod a baš ste taj dan veseli i prpošni, obavezno napraviti i probati. Odmah će vam se plakati. Izaziva sućut i suosjećanje. Jedan napaćeni umak. Neznam zašto loši recepti tjeraju na plač ali stvarno je tako.

125 ml biljnog mlijeka
100 ml ulja od koštica grožđa (može bilokoje ali ovo je bezokusno)
sok 1 - 2 limuna
1 žlica sirupa od agave
2 žlice vrhom pune instant krumpira
puno soli
malo kurkume za boju

Sve izmiješati i plakati se od jada. 


IZVJEŠTAJ
Preslano i prekiselo. Inače je neobičnog okusa, vodeno a pikantno. Nije loše ali nije ni za ponoviti. Pogotovo ne sa onom Ja di bijeda majonezom od krumpira. Na jednu sam stavila malo veganskog sira i dok ima mliječni okus nekako je ispalo kao da žvačem ljepilo. Morat ću to posušiti te stavljati u vrlo tankom sloju gdje već budem htjela to stavljati.

Nema komentara: