ponedjeljak, 30. srpnja 2012.

Popečci od tikvica

1 tikvica
zobene pahuljice
ulje
timijan, sol, papar

Tikvice oguliti, naribati te posoliti i ostaviti da puste sok. U mojem slučaju nisu pustile sok. Umiješati nešto manje zobenih pahuljica. Za jednu tikvicu meni je to bilo oko 5 žlica pahuljica. Dodati malo ulja u smjesu i začine (1 žličicu timijana - može 2 na 1 tikvicu, 1 žličicu papra te malo soli) te vilicom dugo i temeljito mješati da se dobije ljepljivo tijesto. Možda bi bilo bolje izmiješati u nekom blenderu ali da se i ovako samo duže traje. Zagrijati malo ulja te oblikovati kuglice i spljoštiti ih u popečke te peći na jednoj strani dok ne posmeđe po rubovima i tada oprezno okrenuti (lako se raspadaju). Jesti dok se malo ohlade.

Nema komentara: