ponedjeljak, 9. srpnja 2012.

Kaneloni sa slanutkom i bulgurom u orahovom bešamel umaku


Potrebno:
11 kanelona (bar mi toliko ide u pekač)

Za punjenje:
4 žlice slanutkovog brašna
5 češnjeva češnjaka protisnuti
1 žličica praška za pecivo
1 luk sitno nasjeckani
pola zobenog vrhnja
1 žlica koncentrata od rajčice
1 žličica slatke mljevene paprike
papar
4 žlice bulgura prokuhati
3 cm dimljenog tofua narezati na kockice (kad ga već imam, da ne bacim)

Sve izmiješati i ostaviti da stoji

Za orahov bešamel umak
4 žlice mljevenih oraha
5 češnja češnjaka sitno narezati
1/3 zobenog vrhnja
biljno mlijeko po izboru (moje je rižino)
malo ulja
papar, sol

Na ulju prepržiti mljevene orahe te dodati češnjak i kratko pržiti. Dodati zobeno vrhnje te mlijeka do pokrije smjesu i kuhati dok ne zgusne

Kanelone puniti smjesom, staviti orahov umak gore, onaj dio koji nije pokriven prekriti ostatkom zobenog vrhnja te peći pola sata na 180°C.

Rezultat je ponešto neočekivan. Umak od oraha je najbolja stvar na tome, inače je sve skupa pomalo bezokusno. Možda jer nisam posolila falafel punjenje? Uglavnom, nije me oduševilo, možda umak ponovim ali za punjenje mora biti nešto drugo.

Nema komentara: