50 gr prosa
100 gr brašna od prosa
150 gr brašna od pira
1 žličica soli
50ml ulja od koštica grožđa
150 ml mlijeka od badema (ili drugog biljnog)
1 žlica sirupa od agave (ili meda)
Mlijeko prokuhati te dodati sirup od agave da se rastopi. Suhe sastojke izmiješati (proso se ne kuha prethodno), te dodati ohlađeno ulje od koštica grožđa da se stvore grudice. Koliko god u drugim receptima to nije poželjno, ovdje je vrlo poželjno. Na to dodati toplo do vruće mlijeko sa agavom. To je vrlo bitno. Jer nesmije doći do stvaranja glutena. Zato vruće mlijeko. Ne sobne temperature, to je prehladno, mora baš biti zagrijano mlijeko. Tijesto se lagano razvalja (stisne dlanovima ili kako već) na debljinu oko pola centimetra te se režu oblici i stavljaju u pekač na masni papir, te se napikaju vilicom. Peku se prvo 10 minuta na 180°C na jednoj strani te se okrenu i peku još 7-10 minuta i ostave da se ohlade. Meni su ispali fini ali i pomalo bezokusni. Ali su super za razne namaze i usputno grickanje. Nisu se stvrdnuli hlađenjem. Slika trenutno nema do daljnjeg, no bit će.
100 gr brašna od prosa
150 gr brašna od pira
1 žličica soli
50ml ulja od koštica grožđa
150 ml mlijeka od badema (ili drugog biljnog)
1 žlica sirupa od agave (ili meda)
Mlijeko prokuhati te dodati sirup od agave da se rastopi. Suhe sastojke izmiješati (proso se ne kuha prethodno), te dodati ohlađeno ulje od koštica grožđa da se stvore grudice. Koliko god u drugim receptima to nije poželjno, ovdje je vrlo poželjno. Na to dodati toplo do vruće mlijeko sa agavom. To je vrlo bitno. Jer nesmije doći do stvaranja glutena. Zato vruće mlijeko. Ne sobne temperature, to je prehladno, mora baš biti zagrijano mlijeko. Tijesto se lagano razvalja (stisne dlanovima ili kako već) na debljinu oko pola centimetra te se režu oblici i stavljaju u pekač na masni papir, te se napikaju vilicom. Peku se prvo 10 minuta na 180°C na jednoj strani te se okrenu i peku još 7-10 minuta i ostave da se ohlade. Meni su ispali fini ali i pomalo bezokusni. Ali su super za razne namaze i usputno grickanje. Nisu se stvrdnuli hlađenjem. Slika trenutno nema do daljnjeg, no bit će.
Nema komentara:
Objavi komentar