Nije originalno bio puding već krema za kolače ali puno bolje funkcionira kao puding. Naime, malo sam odvojila od kreme, čisto radi probe i oduševila se. Recept je odličan za jedan rižin puding, sladak, aromatičan, lagano podsjeća na drobljene kekse i sa malo čokolade je jedan prefini desert koji ću sigurno raditi više puta i uživati u njemu. Sliku jedino kvari moje nesposobno vađenje istoga iz zdjelice te vrlo umjetničko dodavanje čoko namaza na isti. Okusom nije vodenasti i želatinasti već kremasti i gusti i vrlo aromatičan.
200gr rižinog brašna
200gr šećera u prahu
175gr margarina
500ml bademovog mlijeka
2 vanilin šećera
malo tekuće arome vanilije (tko stvarno voli vaniliju kao ja recimo)
Ugrijati bademovo mlijeko i rastopiti margarin u njemu te polagano
dodavati brašno i šećer uz neprestano miješanje dok se ne dobije gusta
krema. Uliti u zdjelice i ohladiti preko noći. Koža se ne stvara a puding se lijepi za stjenke posudica. Sam velim. Al se isplati.
Nema komentara:
Objavi komentar