subota, 27. srpnja 2013.

Kruh od pira sa dodacima

Ponovo sam radila kruh od pira, čisto zato jer sam napokon saznala što se nalazi u misterioznim dodacima koji se dodaju u kruh tzv poboljšivačima okusa te poboljšivačima djelovanja kvasa. Prema On food and cooking riječ je o samo 2 proizvoda: sojinom brašnu ili brašnu od boba te vitaminu C (askorbinska kiselina). Za enzime se ne sjećam što je pisalo no i ovo je ok za probati pa sam probala po ovakvoj formuli:

250gr brašna od pira
2 žličice praška za pecivo
125ml mineralne vode
1 žlica suncokretovog ulja
1 tableta vitamina C
4 zrna soje - mljevena

Svi sastojci se izmiješaju te se kruh peče u vatrostalnoj posudi, poklopljen, 30 min na 200°C i ostavi da se ohladi. Što se tiče kruha, postigao je i više nego odličnu boju no okus mu se nije poboljšao. A i slabo se digao i bio je premalo rupičasti. No kora mu je bila izuzetno tanka. Bit će nešto jednom kad se podozrivo bacim na ovu tematiku, trenutno me kruh uopće ne zanima...

Nema komentara: