Ponovo sam radila kruh od pira, čisto zato jer sam napokon saznala što se nalazi u misterioznim dodacima koji se dodaju u kruh tzv poboljšivačima okusa te poboljšivačima djelovanja kvasa. Prema On food and cooking riječ je o samo 2 proizvoda: sojinom brašnu ili brašnu od boba te vitaminu C (askorbinska kiselina). Za enzime se ne sjećam što je pisalo no i ovo je ok za probati pa sam probala po ovakvoj formuli:
250gr brašna od pira
2 žličice praška za pecivo
125ml mineralne vode
1 žlica suncokretovog ulja
1 tableta vitamina C
4 zrna soje - mljevena
Svi sastojci se izmiješaju te se kruh peče u vatrostalnoj posudi, poklopljen, 30 min na 200°C i ostavi da se ohladi. Što se tiče kruha, postigao je i više nego odličnu boju no okus mu se nije poboljšao. A i slabo se digao i bio je premalo rupičasti. No kora mu je bila izuzetno tanka. Bit će nešto jednom kad se podozrivo bacim na ovu tematiku, trenutno me kruh uopće ne zanima...
250gr brašna od pira
2 žličice praška za pecivo
125ml mineralne vode
1 žlica suncokretovog ulja
1 tableta vitamina C
4 zrna soje - mljevena
Svi sastojci se izmiješaju te se kruh peče u vatrostalnoj posudi, poklopljen, 30 min na 200°C i ostavi da se ohladi. Što se tiče kruha, postigao je i više nego odličnu boju no okus mu se nije poboljšao. A i slabo se digao i bio je premalo rupičasti. No kora mu je bila izuzetno tanka. Bit će nešto jednom kad se podozrivo bacim na ovu tematiku, trenutno me kruh uopće ne zanima...
Nema komentara:
Objavi komentar