nedjelja, 28. srpnja 2013.

Farinata



Drugi pokušaj. Prvi pokušaj je neslavno završio i taj "recept" mi se jako zamjerio. Naime pišu gluposti i fale dijelovi pa eto. Pošto sad znam više o kuhanju, pokušala sam na svoj način.

400gr slanutkovog brašna
1 litra vruće vode
sol, začini za pizzu
ulje (ja sam koristila ulje sa chilijem)

Slanutkovo brašno izmiješati sa soli i začinima dodati 2 žlice ulje te dodavati vruću vodu da se stvore srednje tvrdi žganci (ostaju na žlici al su još tekući). Prebaciti na papir u pekač, namazati uljem odozgora te peći u pećnici na 225°C sat vremena, dok ne posmeđi odozgora. Rezultat nije loš, samo da je manje tijesta. Stvarno treba biti tanko namazano, samo 1 cm recimo. Još uvijek ima okus po grahu ali nije loše. Uz neki dobar dip i još više soli (malo je gorkasto, onak u daljini) sasvim pristojan recept.

Nema komentara: