subota, 27. srpnja 2013.

Američka pita od bresaka 2



Pita je ispala tako dobro da moram još jednom objaviti recept. Naime u prvom sam rezala breskve. Velika pogreška. Kad se stave cijele polovice kolač izgleda prefenomenalno. Recept je američki jer samo ameri rade umak sa tapiokom a ovaj put sam ga napravila ovako:

tijesto:
400 gr brašna od pira
1 žličica soli
2 žlice šećera
100 ml suncokretovog ulja
do pola šalice mineralne vode (ili već prema potrebi)
1 vanilin šećer (za miris)

breskve:
1 konzerva polovica breskvi (veća)
2 žlice šećera
3 žličice tapioke u prahu
2 žlice limunovog soka

Breskve se izvade iz sirupa te se pospu sa šećerom, tapiokom te limunovim sokom i ostave stajati sa strane. Sastojci za tijesto se izmiješaju te se stave u zamrzivač na pola sata. Tijesto se podijeli na dva dijela te se oblikuje na masnom papiru prema pekaču (32cm) jedan dio se ostavi te se rasporede polovice breskvi po tijestu i zalije preostalim sokom. Na to se pažljivo složi tijesto te se peče pola sata na 200°C. Ima oko 8 polovica breskvi i onda ispade toliko šnita kolača.

Nema komentara: