ponedjeljak, 1. srpnja 2013.

Popečci od ljetne tikve i parboiled riža

Napokon je počela sezona ljetnih tikvi koje jako volim. Al mi se danas nije dalo raditi domaće vučeno tijesto pa sam se odlučila za popečke sa zobenim pahuljicama te parboiled rižom. Naglašavam parboiled jer je ta riža pretkuhana zajedno sa cijelim zrnom, pa su vitamini i minerali prešli u zrno prije nego je ispolirana da bude bijela. Nešto je drukčijeg okusa nego obična bijela polirana a da je zdravija, to sigurno. Malo se igram sa vrstama riže i istražujem. Najjeftinija riža obična bijela je isto fina iako nije "zdrava", odnosno bolji izbor je parboiled upravo radi vitamina koji ostaju iako je smeđa riža zapravo najzdraviji izbor. At treba sve probati. Popečci su me oduševili čak i više nego isti takvi popečci od tikvica jer su ispali kremasti i sam se tope u ustima. Čista divota.

kila ljetne tikve
4 šalice zobenih pahuljica (rolled oats)
2 žličice soli
ulje za prženje

parboiled riža

Ljetna tikva se oguli te se nariba zajedno sa sredinom i košticama i svime. U to se doda 4 šalice zobenih pahuljica (i sol) te se mijesi rukama jedno 15 minuta da se sve pretvori u kremasto tijesto koje se lijepi. Rukama se oblikuju popečci te se prže oko 5 minuta sa svake strane.

Nema komentara: