Nisam namjeravala raditi panforte niti sad, niti po receptu po kojem sa radila (a zaparvo sam radila po svojem a recept ovlaš pogledala) al eto, imala sam smokve koje su htjele propasti a kako je ispalo i lješnjaci su bili blizu tome da se prepuste truljenju pa mi je onak bilo pet do 12 da to potrošim. Al raditi ću panforte onako kako sam si zamislila to je sigurno. Jednom zgodom.
150gr indijskih oraščića
100gr lješnjaka
200gr suhih smokava
2 žlice oljuštenih sjemenki sezama
100gr brašna od pira
2 žlice kakaa u prahu
200gr kuhinjske čokolade
1 žlica šećera
4 žlice sirupa od agave
Izdvojite sat vremena da sjeckate oraščiće, lješnjake i smokve na sitno te pomiješajte sa sezamom, brašnom, kakaom u prahu i ostavbite sa strane. U posudi otopite šećer u sirupu od agave i zagrijavajte dok se ne počne pjeniti, dodajte čokoladu natrganu na komadiće i ostavite da se sve otopi te prelijte preko sjeckanih sjemenki i ostalog. Čvrsto izmiješajte u homogenu smjesu (smokve će dati dodatnu vlagu koja fali) te prebacite u kalup za kruh i pecite 30 minuta na 150°C. Kad se ohladi uvaljajte u šećer u prahu i režite na tanke šnite. Odlična stvar.
Nema komentara:
Objavi komentar