subota, 27. srpnja 2013.

Kobasica od soje


Ovaj recept bi trebao imati oznaku "do not try this at home" i to ne zato jer je opasan več zato jer je naporan i mukotrpan a rezultat je nikakav. Konkretno nakon 12 sati rada, rezultati je pečena pašteta. K tome još i preslana. Ma ko je to tako napisao? :D. Al nek se i to probalo...

sastojci:
500gr sušene soje (žute koja se ne pjeni jako)
1 korijen celera
2 korijena peršina
2 žlice mljevenih oraha
2 žličice crvene paprike
3 žličice crnog papra
2 žličice soli
2 kocke za juhu
2 žlice ulja sa chilijem
1 žlica ulja sa češnjakom

Prvo je potrebno krivo pročitati recept. Pa nabaviti pola kile suhe soje i to ostaviti da se namače preko noći na toplome. Onda pročitati na internetu da se od 250gr suhe soje dobije 600gr kuhane. I da mora stajati u frižideru preko noći da nebi fermentirala. Onda se sjetiti da u On food and cooking piše da soja MORA fermentirati prije upotrebe jer je tako zdravije. Prebaciti 1200gr soje u dve rajngle da se kuha zajedno sa kockama za juhu puna 3 sata (bez obzira što se namakalo). Čekati da se soja skuha jer nema slobodnih ringova za kuhanje celera. Skuhati i celer i peršin u slanoj vodi. Prebaciti ohlađenu masu u blender, do 1 litre te dodati još 400ml vode u to da blender može raditi a da ne krepa (bilo je blizu). Prebaciti u najveću posudu i dodati začine i ulja te probati okus. Ako je neslano, još presoliti malo. Od alu folije napraviti male brodiće i peći paštetu, po 5 žlica u jednome 2 sata na 200°C. Paštetu pojesti iz alu folije jer neide van. Bez kruha.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Hahahaha ajmee kak me ovo nasmijalo tocnooo sve sta se upravo meni desava znaci katastrofa i uzas zali boze potrosene hrane. :'D