utorak, 2. listopada 2012.

Panelle


Trokuti savršenstva. Fast food godine. I gdje je to bilo cijelog mog života? Trokuti ukuhanog slanutkovog brašna prženi u dubokom ulju. Da, ne zvuči nimalo privlačno. Ali izgled. Pa okus. Nešto savršeno. Kad sam naletila na recept, prvo mi je upalo u oči da se to prodaje po štandovima. A ta hrana je obično odlična.

* 2 šalice slanutkovog brašna
* ulje za pečenje
* sol

2 šalice slanutkovog brašna razmutiti u 3 šalice vode, dodati žličicu soli, te skuhati tvrde žgance neprestano miješajući. U pekač staviti papir za pečenje, te namazati ga uljem. Žgance staviti na taj papir te rastegnuti na tijesto tanko oko pola do jednog centimetra, i izravnati površinu što je više moguće. Ostaviti da se potpuno ohladi i stvrdne (oko pola sata recimo ako se ostavi na balkonu). Rezati na trake, pa na kocke, te na trokute. Zagrijati ulje te pržiti trokute dok ne poprime svijetlo smeđu (zlatnu) boju, recimo kao pohani sir. Ostaviti da se cijedi i uživati samostalno ili sa raznim umacima.Mmmmm.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Ovo i mene izaziva ... doći ću na degustaciju. Brzo i fino. (:-)