
1 šalica rižinog brašna
1 šalica brašna od pira
1 žlica crnog sezama
1 žličica praška za pecivo
2 žličice smeđeg šećera
pola šalice mineralne vode
pola šalice kipuće vode
1 žlica ulja
jednokratne prozirne rukavice
Punjenje
1 šaka lješnjaka - samljeti
2/3 šalice smeđeg šećera
*ove količine se mogu slobodno prepoloviti jer je meni ostalo bar polovica
Čitajući recept pokušala sam se prisjetiti kako da postignem strukturu potrebnu za ove palačinke ali se nisam mogla sjetiti ničeg korisnog pa sam improvizirala. Vruću vodu sam koristila kod kineskih palačinki i mislim da sam uspjela dobiti gumastu strukturu no ovaj put tu ide i rižino brašno i ništa nisam mogla predvidjeti. Jednokratne rukavice su se pokazale kao idealna stvar za obradu ljepljivog tijesta. Prvo se pomiješaju suhi sastojci, pa se u to doda vruća voda i ulje, kratko promiješa te se onda doda mineralna voda i tada se dobro dobro miješa. Tijesto mora biti nešto rijeđe od onog za kruh a opet dovoljno ljepljivo da se može žlicom uzimati i oblikovati kuglice. Meni je ispalo nekako vodeno pa sam dodala još malo brašna od pira i još sam miješala pa je ispalo dobro. Ugrije se ulje u tavi, stave se rukavice pod obavezno te se žlicom uzima tijesto, oblikuje u kuglicu te rastegne na dlanu i puni sa oko 2 žličice nadjeva te se rubovi oprezno zalijepe i lagano se spljošti kugla na dlanu te spusti u tavu. Treba biti oprezan jer tijesto puca i onda nadjev ide van. Peče se sa obje strane nekoliko minuta, dok ne poprime tamnu boju, i onda se vade na tanjur, bez papira (papir se lijepi na njih). I uživa u njima. Drugi puta ću puniti pekmezom od marelica.
Nema komentara:
Objavi komentar