Arapski desert. Postoje 4 verzije: turska (künefe), grčka(kadaif), jeruzalemska(kanafeh) te bliskoistočna (Ka'ket Kanafeh). Osnova je tijesto (kanafeh) koje se puni sirom i/ili orasima te se zalijeva šećernim sirupom. Tijesto opet može biti u 4 verzije: tanki rezanci (khishnah), tijesto od grisa (na'ama) te kombinacija prva dva (mhayara) te opet ribano vučeno tijesto za jeruzalemski kanafeh.
Ja sam odlučila raditi od rezanaca, te puniti sa običnim sirom od tapioke (alla daiya) i lješnjacima. Jer su mi ostali lješnjaci od korejskih palačinki.
pola sira od tapioke
šaka rezanaca br. 1 od barille
zdjelica mljevenih lješnjaka pomiješanih sa smeđim šećerom
sirup:
šećer = 70% šećera
1 vanilin šećer
Rezance skuhati u puno vode te napuniti 2/3 ramekina te napraviti rupu u srediti. Staviti po 2 žličice nadjeva od komadića sira i mljevenih lješnjaka sa sirom. Pokriti smjesu sa ostatkom rezanaca te peći na 200°C 30 minuta ili dok se površina ne zazlati. Nakon toga zaliti sa šećernim sirupom, po jedna žlica na ramekin i onda se ubiti u preslatkom jelu. Definitivno je preslatko i nije me oduševilo.
Nema komentara:
Objavi komentar