
Sir sa začinima

2 žlice vrhom pune brašna od tapioke
1 žlica Oatly zobenog vrhnja
1 žlica ulja od kokosa
100 ml biljnog mlijeka
"jogurt" (3 žlice Oatly zobenog vrhnja + sok pola limuna)
1 povrtna kocka
Svi sastojci osim "jogurta" se izmiješaju, povrtna kocka se nadrobi unutra te se lagano zagrijava uz neprestano miješanje dok se smjesa ne rastopi, pretvori u ljepilo i počne odvajati od rubova. Tada se doda "jogurt" i dodatno miješa dok se sve dobro ne izmiješa i premjesti u zdjelicu da se hladi.
Sir od tapioke alla Daiya

Naravno, sad kad sam napravila sir mi je upalo u oči da sam zaboravila jedan sastojak - dodatno ulje. OMG. I još čitam i mislim si pa naravno da to ide. Nema veze, bit će drugi puta. Za sad ovakav. Primjetila sam poboljšanje u vidu ljepila, sir se rasteže puno tanje i puno dulje nego prije. Blizu sam pravoga recepta.
2 žlice vrhom pune brašna od tapioke
1 žlica Oatly zobenog vrhnja
1 žlica ulja od kokosa
100 ml vode
"jogurt" (3 žlice Oatly zobenog vrhnja + sok pola limuna)
prstohvat proteinskog praha konoplje
prstohvat praška za pecivo
1 kap glicerina
1 žličica aru praha
Sve osim "jogurta" se doda u posudu i polagano zagrijava dok se sve ne zgusne i lijepi. Tada se doda "jogurt" i miješa dok se sve ne poveže i prebaci u zdjelicu po mogužnosti u jednom potezu jer je izuzetno rastezljiv i ljepljiv.
Sir od krumpira. Krumpirosir.
Ok, dobro, instant krumpir i nije krumpirov škrob al je blizu. Doduše nema ista svojstva al dobro. Dok ne odem u Izrael po malo kumpirovog škroba, može proći.
2 žlice vrhom pune instant krumpira
1 žlica Oatly zobenog vrhnja
1 žlica ulja od kokosa
100 ml vode
"jogurt" (3 žlice Oatly zobenog vrhnja + sok pola limuna)
Prvo sve osim jogurta, onda jogurt, onda u posudicu. Mislim da je to samo jedan fini pire krumpir. Al bar se taj "sir" može rezati na kruh bez pečenja. Dok ne nabavim krumpirov škrob....
Nema komentara:
Objavi komentar