Ova kombinacija se često nalazi na meniju Vegehopa, pa sam ga mam isprobala. Činilo mi se kao odlična ideja za uskladiti sa sojinim medaljonima sa roštilja. I nisam bila u krivu. Odlična kombinacija. Umak od lješnjaka pomalo podsjeća na umak od hrena. Ja sam se još i poslužila zelenim smoothiem od povrća jer sam postala ovisna o njima, otkako sam probala prvi.
bulgur
1 zobeno vrhnje
3 žlice limunovog soka
2 šake lješnjaka - samljeti
1 povrtna kocka
za soju sa roštilja:
sojini medaljoni
sok jednog limuna
ulje, sol, papar
Bulgur skuhati (oko 10 minuta je dovoljno). Sojino vrhnje i limunov sok zagrijati na tavi par minuta te dodati povrtnu kocku i mljeveni lješnjak, te ostaviti da se kuha na laganome dok se ne zgusne (oko 5 minuta). Soju prokuhati u slanoj vodi, ocijediti te umočiti u marinadu od ulja, limunovog soka i bibera te pržiti na roštilju oko 20 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar