Kad se doma ima samo jedna ofucala banana, a baš mi se spremao neki kolač...i onda sam naletila na ovaj mramorni kolač sa maslinovim uljem i bacila se svim silama na njega. I na "pospremanje" istog. Sviđa mi se kod ovog kolača što se okus pirovog brašna uopće ne osjeća, kao da ga i nema. Možda je jedna banana premalo ali sve u svemu odličan kolač. Čokoladna glazura gore nije nužna i ne pridonosi okusu kolača al on je ipak najfiniji dok je još topli. Dok se ohladi više to nije to. Priprema se vrlo brzo.
4 šalice brašna od pira
1 banana
1 žličica sode bikarbone
3/4 šalice kristal šećera
1/3 šalice bademovog mlijeka
2 žlice maslinovog ulja
prstohvat soli
3 žlice kakaa u prahu
Ugrijati pećnicu na 180°C. Bananu ugrubo zgnječiti, da nije pire, te pomiješati sa svim sastojcima osim kakaa. Po potrebi dodavati mlijeka/vode. Odvojiti smjesu na dva dijela, te u jedan dodati kakao i dobro promiješati. Tijesto u hrpicama stavljati u pekač, malo porevnati po vrhu, te malo izmiješati čačkalicom. Peći 30-40 minuta. Jesti toplo.
4 šalice brašna od pira
1 banana
1 žličica sode bikarbone
3/4 šalice kristal šećera
1/3 šalice bademovog mlijeka
2 žlice maslinovog ulja
prstohvat soli
3 žlice kakaa u prahu
Ugrijati pećnicu na 180°C. Bananu ugrubo zgnječiti, da nije pire, te pomiješati sa svim sastojcima osim kakaa. Po potrebi dodavati mlijeka/vode. Odvojiti smjesu na dva dijela, te u jedan dodati kakao i dobro promiješati. Tijesto u hrpicama stavljati u pekač, malo porevnati po vrhu, te malo izmiješati čačkalicom. Peći 30-40 minuta. Jesti toplo.
Nema komentara:
Objavi komentar