subota, 26. listopada 2013.

Crumble od krušaka (sa pudingom od vanilije)



- dovoljno za 8 ramekina - 

6 krušaka
1 vanilin šećer
pola žličice cimeta
100gr brašna od pira
50gr margarina
2 žlice kristal šećera
prstohvat soli
Alpro puding od vanilije

Kruške oguliti i narezati na kockice. Posuti sa vanilin šećerom i pola žličice cimeta i promiješati. Hladan margarin narezati na tanke štapiće veličine riže (što hladniji , to bolji), te ga posuti sa šećerom, brašnom i soli te lagano vrhovima prstiju trljati po smjesi da se dobije struktura pijeska. Ovaj proces može trajati i 15 minuta. Bitno je da se sve ne slijepi skupa već da se dobije zrnata struktura. Veće komade maslaca izmrviti dlanovima, kao da se ruke čiste od smjese za pohanje. Upornost pobjeđuje ovaj put. U svaki ramekin staviti komadić margarina veličine riže te ga dobro namazati. Napuniti kruškama i žlicom rasporediti smjesu na vrh. Peći 45 min na 180°C, ovisno koliko soka kruške puste. Poslužiti sa hladnim pudingom od vanilije.




Nema komentara: