subota, 26. listopada 2013.

Najbolji pečeni kesteni

Recept je od moje sestre. Trik je u tome da su kesteni i kuhani i pečeni. Prednost je tu tome što gotovi kesteni sami ispadaju van i uopće ih ne treba guliti. Nedostatak su oni kesteno kod kojih se to ne dešava. Nisam stigla usavršiti no meni se čini da bi ipak trebalo kraće al na višoj temperaturi.

1 kg kestena

Kestene zarezati te staviti u hladnu vodu i pustiti da provre. Procijediti te rasporediti na papir za pečenje i ubaciti u pećnicu na pola sata (ili duže) na 200°C. Povremeno provjeriti kako im ide sa drvenom kuhačom. Ako ispadaju van, gotovi su. 

2 komentara:

Zrinka kaže...

Dobra ti je sestra! ;-) BTW, možeš ih lagano poškropiti maslinovim uljem prije nego ih stavljaš u pećnicu, tako da im korica bude pečena a ne kuhana

Zrinka kaže...

I još jedna dobra stvar - oni koji plivaju na površini vode definitivno nisu dobri pa mogu odmah u smeće...