ponedjeljak, 16. rujna 2013.

Prženi njoki od heljde i krumpira


Da bude i jedan tipičan međimurski recept, al na veganski. Doduše prženi njoki nisu tipični, no ideja je ideja. Gljive i heljda a i krumpir su tipična hrana ovog podneblja. U recept iz kojeg je ovo izvedeno idu čvarci, te nezaobilazno vrhnje. Ja sam malo poveganizirala i izuzetno sam zadovoljna rezultatom.Umjesto kečapa od gljiva bi vjerojatno pasale i druge stvari tipa shoyu ili miso pasta, a umjesto umaka od tofua može i ajvar, kečap ili nešto drugo.

100gr brašna od heljde
100 gr brašna od instant krumpira
1 žlica kečapa od gljiva

1 tofu
1 zobeno vrhnje
sol, povrtna kocka, kopar

Pomiješati brašna te žlicu kečapa od gljiva i polagano dodavati tople vode da se napravi vrlo gusto i čvrsto tijesto. Eventualno se može dodati malo soli, tko voli slanije. Od tijesta oblikovati njoke i kratko ih pržiti na malo ulja dok ne posmeđe. Preliti sa umakom od tofua. Za umak dodati jedan tofu, jedno zobeno vrhnje, povrtnu kocku, jednu žličicu soli i 2 žličice kopra u blender i izmiješati. Rezultat je odličan i mljac, a brzo je gotovo. Jako dobar fast food. Tijesto se ne lijepi previše za ruke. Recept je pogodan i za celijakičare jer ne sadrži gluten.

Nema komentara: