Halloweek 1
Noć vještica, a nakon njega Dan vegana, se približavaju nesmiljenom žestinom. U tom duhu sam odabrala 7 recepata koje mislim napraviti (ne u istom danu jer bi mi bilo prenaporno) te ih ovdje prenijeti. Ovo je prvi.Grah u tikvi nije ništa novo, to je moja verzija gravče na tavčea, samo u hokkaido tikvi prigodno izrezbarenoj. I jestivoj naravno. I odlično je. I tikva i grah i sve skupa i mljac i to je sve što imam za reći.
1 konzerva bijelog graha
1/2 staklenke blagog maliđana
1 hokkaido tikva, nešto preko kile
Tikvi odrezati vrh te žlicom izvaditi sjemenke. Grah ocijediti te izmiješati sa pola staklenke blagog maliđana te napuniti tikvu. Poklopiti i peći oko sat vremena na 180°C dok tikva blago ne pocrni. Jesti sve po prek jer je jako fino.
Nema komentara:
Objavi komentar