utorak, 12. veljače 2013.

Veganska pizza sa sojinim sirom, gljivama i lukom

Evo kako vegani budu mršavi - sve sami doma rade. Pa tako i za ovu pizzu. Domaće tijesto, domaći kečap, domaći sir (od soje), gljive iz konzerve, domaći marinirani luk u misoju.....sve to iziskuje dodatni rad. Al se isplati.

Ovaj put sam za sir od soje uzela Alpro sojino mlijeko bez šećera
Ima 3,3% proteina i UHT je. UHT je proces koji se koristi kod kravljeg mlijeka da se zaustavi rast bakterija kojih ima jer je to proizvod živog bića. UHT proces kod soje nema smisla. Neznam čemu to? Sir očaj živi. Prvo jako malo ga je ispalo, a drugo, osim što je bio kao vodeni jogurt, imao je okus po kartonu. Niškoristi.

Dakle, napravi se sir, pa kečap, pa tijesto, pa se sve rastegne i naslaže i peče 20 minuta na 250°C. I to je to. Neda mi se više pisati, odoh spat.

Nema komentara: