
300g brašna od pira
1/2 žličice praška za pecivo
70g šećera u prahu
250gr margarina sa vanilijom
1 žličica cimeta
2 žlice bademovog brašna (ili malo arome badema)
2 kutije tvrdih voćnoh bombona Mac Iver Mixed Fruit Sweets

Otvoriti kutije sa bombonima te razvrstati sve bombone po okusu. Limun i banana su vrlo slični, degustirati ako treba...margarin otopiti i dodati mu šećer. Brašno te ostale suhe sastojke izmiješati u jednoj posudi sa pjenjačom (da se razrahle, te da se prašak za pecivo i cimet dobro izmiješaju. Dodati masnoću. Uvidjeti da je omjer masnoće 1:1 potpuno pogrešan i da u najmasnijim tijestima ide 1:2. Zaboraviti na nepravde svijeta (popit....čaj). Dobro izmiješati sastojke te ostaviti da se hlade barem sat vremena u frižideru. Koliko sam ja shvatila ti recepti na internetu su prepisivani sa Aninih emisija, možda je netko krivo uhvatio brojke....na 500gr brašna bi 250gr masnoće bilo skoro pa previše, ili ide manje masnoće al je pisalo više (recimo 140gr na 300 gr brašna je isto ok). Tre razmišljati kaj se piše, ne sam kak kokoš...no dobro. Tada se uzmu bomboni jedne vrste i stave u nekoliko vrećica za zamrzavanje. Naime, prema amerima sada treba te bombone usitniti. Meni je usitnjavanje najbolje išlo ako sam bombone u nekoliko vrećica jednostavno mlatnula po pločicama (ak su u jednoj vrećici onda se vrećica isto raspadne a komadi bombona se razlete po cijeloj kuhinji i zalijepe sveposvud) par puta. Iako je taj proces čak i suvišan. Moguće je staviti cijele bombone i oni se raskelje istom brzinom kao i mrvice. Što je u potpunosti u skladu sa znanošću o kulinarstvu i topljenju šećera. Dakle vrećice i pločice slobodno zanemariti. Tijesto izvaditi iz hladnjaka te oblikovati i izrezati u pekaču na masnom papiru (jer je ljepljivo i teško za oblikovanje). U sredini svakog kolača izrezati rupe sa manjom modlom od obične. Ja sam koristila 2 čaše. U sredinu svakog kolača staviti ili mrvica od bombona da popuni rupu ili jedan do 2 cijela bombona. Peći kolače na 180°C 7-10 minuta, ovisno o brzini rastapanja bombona. Ako se previše peku, na stakalcima će se pojaviti mjehurići i neće bit tako dekorativni i prozirni. Kada se ohlade, lagano ih vaditi (jako su prhki radi užasno puno masnoće) te poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar