Danas jedan recept od kolegice sa posla. Naime riža se dinsta suha na ulju, te onda kasnije skuha. Meni osobno nije ispala finija nego da sam kuhala rižu pa bacila na luk, a i brže bi bila gotova, no bilo je fino i iako je duže trajalo, nije bilo loše.
*riža bijela
*luk
*crvena leća
Luk se kratko poprži na ulju te doda suha riža i prži neko vrijeme te se podlije kipućom vodom i kuha dok ne ispari. Dok je riža na pola kuhana, doda se crvena leća (koja se jako brzo skuha a i raskuha). Možda će trebati podlijevati dodatno vodom, ja sam 2 x dodavala vodu i priprema traje pola sata.
*riža bijela
*luk
*crvena leća
Luk se kratko poprži na ulju te doda suha riža i prži neko vrijeme te se podlije kipućom vodom i kuha dok ne ispari. Dok je riža na pola kuhana, doda se crvena leća (koja se jako brzo skuha a i raskuha). Možda će trebati podlijevati dodatno vodom, ja sam 2 x dodavala vodu i priprema traje pola sata.
1 komentar:
A sličica?! (:-)
Objavi komentar