subota, 2. lipnja 2012.

Zapečena tjestenina sa povrćem


Nešto malo drukčije, no slično lazanjama. Skoro pa bi botanički sve spadalo pod voće, no tu je "uljez" - batat. Naime, botanički je povrće onaj dio biljke koji skladišti energiju a dio sa sjemenkama koji se razvija iz cvijeta je - voće. Bilo kako bilo, ukusno je i hranjivo i super se nadopunjuje. Inače postoje i slike ali nemam vremena skidati  sa fotića i postavljati. Budem jednom...

*tikvica
*batat
*gljive
*Barilla fusilli (svrdla)
*koncentrat rajčice
*passata
*Alnatura Streichcreme
*Basilico umak

Tjesteninu skuhati, povrće narezati, nauljiti i posoliti te umiješati ocijeđenu tjsteninu i sve to skupa baciti u pekač na masni papir (čisto jer je laše očistiti poslije) zaliti uljem, posoliti, dodati origano, ružmarin, male hrpice streichcreme, basilica i koncentrata te lagano zaliti passatom da se pokrije sva tjestenina (da se ne presuši kod pečenja) te peći pola sata na 180°C.

Nema komentara: