Recept broj 2 za biskvit bez jaja, ovaj puta od integralnog grisa. Originalan recept je
ovdje.
Dobar i za dijabetičare jer nema ni malo šećera a sirup od agave je zbog vrlo niskog glikemijskog indexa (32) izuzetno povoljan za iste.
- 2 šalice integralnog grisa od pira
- 2 šalice mljevenih badema (jedna vrećica od 200gr)
- 1 prašak za pecivo
- malo kardamoma (opcionalno)
- 1/2 šalice ulja
- 1/2 šalice sirupa od agave
- 2 žličice lanenih sjemenki
- 2 šalice čaja (ja korisitla Franck refreshing - verba mate + mirodije)
Izmiješati suhe sastojke, pa dodati mokre. Najbolje je sirup od agave ulijevati u šalicu gdje je već pola ulja jer se onda najlakše izlije iz iste i ništa ne ostaje u šalici. Zajedno se nekako drže i odu van. Sve izmiješano staviti na masni papir (u pekač od 32cm) i peći 40 minuta na 180°C. Ispadne biskvit od jedno 4-5 cm a okus je fini, zrnati, aromatični, podsjeća na kolače iz slastičarne. Možda bi trebalo dodati i vanilin šečer, za bolji miris. Na njega se stave višnje iz kompota, a može i drugo voće iz kompota i njam njam. Nadam se da slike slijede jer je sva nada u rukama degustatora kod kojih je kolač i završio. :D. Potrebno je staviti nešto gore, puding ili voće jer se stajanjem suši. Makar sumnjam da može dugo opstati...
1 komentar:
Probala! Odlično. Poslije samo izgovaraš: još, još ... (;-)
Objavi komentar