Boja nepečenog kolača je vrlo lijepa, ako takav ostane i nakon pečenja, onda je to uspjeh.
A za okus (i gdje će završiti višnje) ćemo vidjeti. Naime, da višnje ne padnu na dno treba ih pobrašniti prije dodavanja na kolač i ja sam to napravila, a dal će to biti dovoljno da ostanu na vrhu, to ćemo vidjeti. Nekako si mislim da bi možda bilo bolje valjati ih u šećer u prahu, em će biti slađe, em ljepljive, em se bolje prima nego brašno. No, dobro, za prvi puta, dobro je i brašno i......NEEEEEE, zaboravila sam staviti kardamom....prestrašno...mam sam se zbedirala. Valjda sam zato izvadila kolač prerano (nakon samo 25 minuta) umjesto jedno 40 pa se vratio u pećnicu. Iako, okusom je to ono što sam tražila. Makar i malo mokar ( a tak mi je drveni štapić lijepo išao van...). Boja mu je ... crveno smeđa...od višnji. Koje su ostale na vrhu. No držim se onog što sam prije napisala - bilo bi im bolje da su bile uvaljane u šećer. Recept nije loš dakle slijedi objava:
* 1 zobeno vrhnje
* 2 3/4 čaše brašna
*1 1/2 žličice sode bikarbone
*2 žlice šećera u prahu
*1/2 čaše ulja
*1 vanilin šećer
*100 ml mineralne vode
*2 žličice kurkume
*zdjelica višanja - ocijeđenih i posutih brašnom/šećerom u prahu
Izmiješati suhe, pa mokre sastojke (osim višanja), staviti u pekač, na vrh poslagati višnje te peći na 180°C 30-40minuta. Možda bi ipak bilo bolje 40min na 150°C? Da se duže suši...gotov je onda kad višnje počinju propadati kroz koricu na vrhu. Nekako sam mišljenja da bi se tu mogao i bolji rezultat postići dodavanjem zdjelice vode kod pečenja, da zrak bude vlažan, a da se iznutra suši...možda isprobam jednom zgodom....
2 komentara:
Što se desilo sa snimkama ili barem ilistracijama recepata ... milsim, gotovo jelce na slikici. (:-(
Ispravak: Što se desilo sa snimkama ili barem ilustracijama recepata ... mislim, gotovo jelce na slikici... /;-)
Objavi komentar