utorak, 25. ožujka 2014.

Pelmeni u bešamel umaku od riže i gljiva (+video)


Senzacija. I pravi razlog zašto su svi ostali recepti čekali: video verzija recepta.
HR: Pelmeni u umaku
ENG: Pelmeni in bechamel sauce
Za one koji ipak vole tekst verziju evo i nje:

Sastojci za oko 12 pelmena (ravioli srednje veličine)
Tijesto:
300gr brašna od pira
150gr vode
1 žličica ružmarina
2 žlice ulja
1/2 žličice soli

Nadjev
2 žlice sojine šunke
1 žličica soli
1/2 luka

Sastojci za bešamel od riže i gljiva
4 žlice rižinog brašna
4 žlice ulja
1/2 luka
375ml rižinog mlijeka
malo muškatnog oraščića
pola povrtne kocke
250gr šampinjona

Izmiješati sastojke za tijesto u čvrsto tijesto te mijesiti minimalno 10-15 minuta te ostaviti u frižideru 3 sata ili duže da se formira gluten. Dulje je bolje. Sojinu šunku dobro posoliti i preliti vrućom vodom te ostaviti da odstoji 15 minuta. Dobro ocijediti. Na malo ulja popržiti luk te dodati sojinu šunku te pržiti bez miješanja dok sojina šunka ne potamni. Maknuti sa štednjaka. Izvaditi tijesto iz frižidera te rastegnuti na dobro pobrašnjenoj podlozi. Izrezati oblike raviola, napuniti sa pola žličice smjese te zalijepiti rubove. Gotove pelmene prvo kuhati u proključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu te zatim pržiti u ulju dok ne poprime zlatnu boju. Luk i šampinjone usitniti u blenderu zajedno sa dovoljno vode da blender može raditi. Na ulju popržiti rižino brašno uz neprestano miješanje dok ne potamn i, zatim vrlo lagano dodavati rižino mlijeko te na kraju ubaciti smjesu od gljiva i prokuhati uz neprestano miješanje 15 minuta.  Umak preliti preko prženih pelmena.

Nema komentara: