ponedjeljak, 12. kolovoza 2013.

Sekeli gulaš

Ma da me sam vide ti sekelji, valjda bi me sam gledali. Em nema mesa, em nije kiselo zelje i još je k tome crveno. To je prije neki vegelji gulaš. He he. He.

1/2 vrećice sojinih komadića
1 omanja glavica crvenog zelja
2 povrtne kocke
sol, papar
2 žlice koncentrata rajčice
krumpir po želji

Sojine komadiće namočiti u kipućoj vodi u kojoj je otopljena jedna povrtna kocka minimalno 15 minuta (duže je bolje) te ocijediti i prepržiti na malo ulja dok ne poprime smeđu boju. Zelje narezati na sitno, te dinstati na malo ulja dok ne izgubi obujam do polovice. Dodati soju, malo soli, papra, koncentrat rajčice te malo podliti vodom i prokuhati. Poslužiti sa kockicama kuhanog krumpira.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Glavno da je zelje ... asve drugo su samo dodatci. ;-)