Nešto sam bila dobila neke cherry rajčice koje su pokazivale sve znakove propadanja pa sam ih iskoristilau kečapu. Domaćem naravno. Recepta sam se držala onako, od oka jer nisam imala pojma koliko sam rajčica dobila. Jel bila kila, dvije il manje, pa više, nemam pojma. Uglavnom je ispalo manje od jedne male staklenke. A ostalo mi je i ribanje kuhinje i blendera. Al rezultat se isplatio jer je okus mmm. Za na kruh mazati.
1-1,5 kg cherry rajčica (otprilike)
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice limunovog soka
1 žličica soli
prstohvat pimenta i kajenskog papra
Cherry rajčice raspoloviti te peći sat vremena na 180°C. Kad se ohladi, masu izmiksati u blenderu (i kožu i koštice i sok i sve) te kuhati sa ostalim sastojcima dok ne zgusne (oko jedan sat ili manje) Povremeno probati te začiniti po ukusu.
1-1,5 kg cherry rajčica (otprilike)
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice limunovog soka
1 žličica soli
prstohvat pimenta i kajenskog papra
Cherry rajčice raspoloviti te peći sat vremena na 180°C. Kad se ohladi, masu izmiksati u blenderu (i kožu i koštice i sok i sve) te kuhati sa ostalim sastojcima dok ne zgusne (oko jedan sat ili manje) Povremeno probati te začiniti po ukusu.
1 komentar:
Ja mazala s tim ćevape. Bolje nego kruh! ;-)
Objavi komentar