Kad se hrana brže pojede nego se pošteno uslika...riječ je o egipatsko-sudanskom jelu koje se obično jede za doručak. Ja sam poslužila sa tjesteninom i bilo je sasvim ok. Fino je, jedino se kuha jako dugo. I jedna vrećica boba zamrznutog je praktički jedna poštena porcija.Recept
1 vrećica zamrznutog boba
sok jednog limuna
1 žlica/kockica peršina
1 žličica kumina
sol, papar
ulje sa češnjakom
Bob staviti u vodu zajedno sa prstohvatom ili manje sode bikarbone te kuhati 2 sata. Nakon toga ocijediti te dio boba izgnječiti vilicom i dodati limunov sok, peršin, sol, papar, kumin te malo ulja te preostali bob i dobro izmiješati. Dobro je da je malo jače začinjeno ako ide uz prilog. Bob mi se na ovaj način dopao. Nježniji od graha u svakom pogledu iako ima neki svoj blago orašasti okus. Ako bi se ovako pripremljeno izmiksalo, bilo bi odličan namaz na kruh.
1 vrećica zamrznutog boba
sok jednog limuna
1 žlica/kockica peršina
1 žličica kumina
sol, papar
ulje sa češnjakom
Bob staviti u vodu zajedno sa prstohvatom ili manje sode bikarbone te kuhati 2 sata. Nakon toga ocijediti te dio boba izgnječiti vilicom i dodati limunov sok, peršin, sol, papar, kumin te malo ulja te preostali bob i dobro izmiješati. Dobro je da je malo jače začinjeno ako ide uz prilog. Bob mi se na ovaj način dopao. Nježniji od graha u svakom pogledu iako ima neki svoj blago orašasti okus. Ako bi se ovako pripremljeno izmiksalo, bilo bi odličan namaz na kruh.
1 komentar:
Je, ako se nikaj drugo ne jede ... malo je. :-)
Objavi komentar