Otprilike sam radila po ovom receptu. Kak je ispao nemam pojma jer ga nemam s čim jesti. Dakle tre peći i kruh a baš sam malo preopterećena kuhanjem. Ono malo što sam probala je fino i nema pretjerani okus po šljivama (koje ne volim a ne volim ni pekmez od šljiva).
1kg šljiva
250gr kristal šećera
1 vanilin šećer
1 žlica arome ruma
Šljive se raspolove te se izvade koštice i slože se u zdjelu red šljiva pa red šećera te se to sve ostavi preko noći u frižideru (radi mušica) da malo fermentira. Drugi dan se sve izmiksa u blenderu zajedno (i voda i šećer i šljive i kožice) te se u masu doda vanilin šećer i aroma ruma i kuha na laganoj vatri uz skoro pa neprestano miješanje oko sat vremena ili dok se već ne reducira za 2/3 i postane "težak" na kuhači. Prelije se u jednu manju staklenku te se po površini pospe šećerom da se složi korica i onda se pospremi. U frižider. Za svaki slučaj.
1kg šljiva
250gr kristal šećera
1 vanilin šećer
1 žlica arome ruma
Šljive se raspolove te se izvade koštice i slože se u zdjelu red šljiva pa red šećera te se to sve ostavi preko noći u frižideru (radi mušica) da malo fermentira. Drugi dan se sve izmiksa u blenderu zajedno (i voda i šećer i šljive i kožice) te se u masu doda vanilin šećer i aroma ruma i kuha na laganoj vatri uz skoro pa neprestano miješanje oko sat vremena ili dok se već ne reducira za 2/3 i postane "težak" na kuhači. Prelije se u jednu manju staklenku te se po površini pospe šećerom da se složi korica i onda se pospremi. U frižider. Za svaki slučaj.
Nema komentara:
Objavi komentar