Besan ladoo je indijski desert od slanutkovog brašna koji se pojavljuje u svim prilikama a poznatiji je i kao indijska čokolada. Indijci sve prže na gheeu, pa je ovo veganska verzija. Ovako sam napravila prvi puta i ovako mi se najviše sviđa. Nekako mi kokos tu nikako neide a kardamom mi paše samo uz citruse.
2 šalice slanutkovog brašna
1 šalica maslaca od lješnjaka (180gr)
1 šalica sirupa od agave
Slanutkovo brašno polagano zagrijavati na suhoj tavi uz miješanje, dok ne počne poprimati tamniju boju i miris. Dodati maslac od lješnjaka i agavin sirup te miješati dok se sve ne pretvori u čvrsto tijesto. Ostaviti da se ohladi te oblikovati kuglice.
2 šalice slanutkovog brašna
1 šalica maslaca od lješnjaka (180gr)
1 šalica sirupa od agave
Slanutkovo brašno polagano zagrijavati na suhoj tavi uz miješanje, dok ne počne poprimati tamniju boju i miris. Dodati maslac od lješnjaka i agavin sirup te miješati dok se sve ne pretvori u čvrsto tijesto. Ostaviti da se ohladi te oblikovati kuglice.
1 komentar:
Odlično! Provjereno. :-)
Objavi komentar