petak, 31. svibnja 2013.

Varivo od crne leće alla aglio, olio e chili

Aglio, olio e chili je naziv mješavine sušenih začina iz lidla. Pa da se proba kuhati i sa tim čudom. Imam svu silu tih sušenih začina, a neznam kako kuhati sa njima. Pa sam probala. Jednostavno sam sve ubacila u posudu, zalila vodom i kuhala. I fino je ispalo, stvarno da neki poseban i novi okus starim namirnicama. Mislim ne stvarno starim ono pljesnivim i propalim već sam takva variva od kombinacija raznih zrnja znala često kuhati pa mi je to već ono, poznati i stari okus. Opet bezveze trkeljam. Evo recepta.

bijela riža
quinoa
crna leća
2 žlice aglio,olio e chili sušenih začina
sol, voda

Zrnje od oka bacati u posudu, dodati začine te barem 2x više vode i ostaviti da se kuha na laganoj vatri oko 20 minuta ili dok sva voda ne ispari. Nekako je onda i kuhano u isto vrijeme. Bilo je fino.

Nema komentara: