subota, 25. svibnja 2013.

Povrće u tempuri


Skok do Japana i njihovog svjetski poznatog pohanog povrća. To bi sve bilo lijepo, divno i krasno da sam se uspjela dočepati odgovarajućeg zamrznutog Ledo gril povrća al nigdje ga nije bilo za kupiti a obišla sam 3 dućana pa sam se morala zadovoljiti mediteranskom mješavinom povrća koja nije imala mrkvu. Malo me brinulo što ima octa i senfa al najviše me zabrinulo kad sam otopila to povrće te razrezala vrećicu a ono me zapahne miris kemikalija i plastike. Prvi put i zadnji put. Koliko god mi teško i dosadno bilo rezati i kuhati svježe povrće, vrijedno je truda naspram vrećice kemikalija koje sam strpala u sebe.

1/2 šalice brašna od pira
1/2 šalice rižinog brašna
1 žličica praška za pecivo
2/3 šalice ledene mineralne vode
sezamovo ulje, obično ulje

450gr povrća

Tempura je specifična po dvije stvari a to su: tijesto mora biti ledeno dok se stavlja u vruće ulje i tijesto se miješa tek nekoliko sekundi i to sa drvenim štapićom. Radi jednostavnosti sam koristila plastični štapić za sladoled. Također bi se tempura trebala peći u vrućem sezamovom ulju, no to je jednostavno preskupi sport pa sam u suncokretovo ulje samo dodala par kapi sezamovog, da dobi na okusu. Dakle, suhi sastojci za tijesto se stave u jednu posudu, na to se nalije ledena mineralna, promiješa se 5 puta ili manje sa štapićem te se prelije preko povrća. Povrće se žlicom stavlja u vruće ulje po minutu sa svake strane.

Nema komentara: