Ajvar radim već drugi put a još nisam objavila recept. Ajvar od običnih crvenih rog paprika. Nikako nisam mogla naći neki pouzdani recept (jer svaki cigo svoga konja hvali) a ameri to ne rade. Pa sam otprilike po svome. Dakle omjer je 30% patliđana 70% paprika a još sam dodala i "tradicionalne" začine: đumbir, kajenski papar....ma nema bolje.
1,5 kg rog paprika (crvenih)
1 patliđan od pola kile (omanji)
1 žličica vrhom puna soli, 1 žličica crnog papra, po pola žličice đumbira i kajenskog papra
suncokretovo ulje
sok jednog limuna
1 žlica smeđeg šećera
Rog paprike očistiti od koštica, te nasjeckati. Patliđan oguliti i narezati na kockice. U blender dodati pola patliđana i pola paprika, te zaliti sa 1 dcl ulja i 1-2 dcl vode te dobro izblendati. U wok tavi dodati sve začine i ostaviti da se prži dok sva voda ne ispari. Onda (kad prestane špricat jer nema sa čim) dodati ulja po potrebi i miješati dok se ne pretvori...u maslac od paprika!. Ubacit u staklenke. Pola pojesti čim se ohladi. Okusom nije nešto puno drugčiji nego kupovni blagi.
1,5 kg rog paprika (crvenih)
1 patliđan od pola kile (omanji)
1 žličica vrhom puna soli, 1 žličica crnog papra, po pola žličice đumbira i kajenskog papra
suncokretovo ulje
sok jednog limuna
1 žlica smeđeg šećera
Rog paprike očistiti od koštica, te nasjeckati. Patliđan oguliti i narezati na kockice. U blender dodati pola patliđana i pola paprika, te zaliti sa 1 dcl ulja i 1-2 dcl vode te dobro izblendati. U wok tavi dodati sve začine i ostaviti da se prži dok sva voda ne ispari. Onda (kad prestane špricat jer nema sa čim) dodati ulja po potrebi i miješati dok se ne pretvori...u maslac od paprika!. Ubacit u staklenke. Pola pojesti čim se ohladi. Okusom nije nešto puno drugčiji nego kupovni blagi.
Nema komentara:
Objavi komentar