Ma kad sam ja već takav maher za ajvar, mislim si, mogu ja i ovaj od babura. Vidim ima recepta za to, dakle ispadne jestivo. Šipak. Ovaj put sam i pekla paprike, kao što je "red" jelte, a okus je kao spaljena zelena trava. Više nikad neću peći paprike za ajvar. Nikakve. Ni babure ni rog. Prvi recept je ispao sasvim u redu, ovaj mi se zamjerio al ga svejedno objavljujem da nebi neka druga nadobudna dušica najsela na trik da je to jestiva stvar.
1,5 kg paprika babura
1 patliđan od pola kile (omanji)
1 žličica vrhom puna soli, 1 žličica crnog papra, po pola žličice đumbira i kajenskog papra
suncokretovo ulje
sok jednog limuna
1 žlica smeđeg šećera
Nekoliko babura nakon čišćenja ispeči u pećnici, pola sata na 200, dok ne poprime crnu boju.
E ovo je rečenica koju treba ubuduće a i zauvijek zaboraviti. To je greška. Al dobro. Onda se sve blenda pa se kuha u woku i onda se baci u smeće.
1,5 kg paprika babura
1 patliđan od pola kile (omanji)
1 žličica vrhom puna soli, 1 žličica crnog papra, po pola žličice đumbira i kajenskog papra
suncokretovo ulje
sok jednog limuna
1 žlica smeđeg šećera
Nekoliko babura nakon čišćenja ispeči u pećnici, pola sata na 200, dok ne poprime crnu boju.
E ovo je rečenica koju treba ubuduće a i zauvijek zaboraviti. To je greška. Al dobro. Onda se sve blenda pa se kuha u woku i onda se baci u smeće.
1 komentar:
hehe baš ti hvala :D
Objavi komentar